Δευτέρα, 5 Απριλίου 2010

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΖΑΚΟΣ

Image and video hosting by TinyPic

Ο Κώστας Καζάκος του Αναστασίου είναι Έλληνας ηθοποιός, σκηνοθέτης και βουλευτής.

Γεννήθηκε στον Πύργο Ηλείας τον Μάιο του 1935 και τον ίδιο χρόνο μετοίκησαν οι δικοί του στον Πειραιά. Σπούδασε στην Ανώτερη Σχολή Κινηματογράφου, στο Τμήμα Σκηνοθεσίας (1953-1956) και στη Δραματική Σχολή του Κάρολου Κουν. Ως ηθοποιός ξεκίνησε το 1953 πρώτα στον κινηματογράφο και από το 1957 στο θέατρο.

Από το 1968 ξεκίνησε ως σκηνοθέτης αλλά και θεατρικός επιχειρηματίας. Επίσης και στη τηλεόραση ως ηθοποιός αλλά και σκηνοθέτης. Έχει λάβει μέρος σε περισσότερες από 50 κινηματογραφικές ταινίες και 30 θεατρικά έργα. Σκηνοθέτησε 12 θεατρικά έργα ενώ γύρισε δύο ταινίες ως σκηνοθέτης και παραγωγός.

Υπήρξε αντιπρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου, γενικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ένωσης Ελεύθερου Θεάτρου και μέλος της Πανελλήνιας Πολιτιστικής Κίνησης. Ιδρυτικό μέλος του Ελληνοαραβικού Συνδέσμου και μέλος της Επιτροπής Αδείας Άσκησης του Επαγγέλματος του Ηθοποιού. Τιμήθηκε με τον "Χρυσό Απόλλωνα", βραβείο ηθοποιού Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου Αθηνών το 1967, και Α΄ Χρυσό Βραβείο του Κινηματογραφικού Φεστιβάλ Θεσαλονίκης το 1973 για την αρτιότερη παραγωγή ("Λυσιστράτη").

Στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2007 εκλέχθηκε βουλευτής Επικρατείας με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ.

Είχε παντρευτεί την ηθοποιό Τζένη Καρέζη με την οποία απέκτησαν ένα γιο, τον Κωνσταντίνο Καζάκο, που είναι επίσης ηθοποιός. Από το 1997 είναι παντρεμένος με την επίσης ηθοποιό Τζένη Κόλλια. Ο Κώστα Καζάκος είναι μόνιμος κάτοικος Αθηνών. 

Φιλμογραφία

1 ΑΡΠΑΓΗ ΤΗΣ ΠΕΡΣΕΦΟΝΗΣ 1956
2 ΣΑΡΑΝΤΑ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΑ (ΤΑ) 1961
3 ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟ 1962
4 ΗΛΕΚΤΡΑ 1962
5 ΠΡΟΔΟΜΕΝΗ ΑΓΑΠΗ 1962
6 ΕΝΑΣ ΝΤΕΛΙΚΑΝΗΣ 1963
7 ΛΕΝΙΩ Η ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΑ 1963
8 ΔΑΚΡΥΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΥΤΑ (ΤΑ) 1964
9 ΚΥΠΡΟΣ ΣΤΙΣ ΦΛΟΓΕΣ (H) 1964
10 ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ (ΤΟ) 1965
11 ΑΠΟΚΛΗΡΟΙ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 1965
12 ΜΕ ΠΟΝΟ ΚΑΙ ΜΕ ΔΑΚΡΥΑ 1965
13 ΣΤΟΡΓΗ (Η) 1965
14 ΜΠΛΟΚΟ (ΤΟ) 1965
15 ΠΕΡΙΦΡΟΝΑ ΜΕ ΓΛΥΚΕΙΑ ΜΟΥ 1965
16 ΓΥΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ (Ο) 1966
17 ΕΝΟΧΟΙ (ΟΙ) 1966
18 ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ 1966
19 ΚΟΝΤΣΕΡΤΟ ΓΙΑ ΠΟΛΥΒΟΛΑ 1967
20 ΣΦΑΙΡΕΣ ΔΕΝ ΓΥΡΙΖΟΥΝ ΠΙΣΩ (ΟΙ) 1967
21 ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΑΙΜΑ 1968
22 ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΤΟΥ ΜΙΣΟΥΣ (Η) 1968
23 ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΜΙΑΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ (ΤΟ) 1968
24 ΚΟΡΙΤΣΙ ΤΟΥ " 17 "(ΤΟ) 1969
25 ΠΕΘΑΙΝΩ ΚΑΘΕ ΞΗΜΕΡΩΜΑ 1969
26 ΠΑΝΙΚΟΣ 1969
27 ΕΝ ΟΝΟΜΑΤΙ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ 1970
28 ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ 1970
29 ΥΠΟΒΡΥΧΙΟN: ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ 1971
30 ΕΡΩΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ 1972
31 ΖΗΤΗΜΑ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΘΑΝΑΤΟΥ 1972
32 ΛΥΣΙΣΤΡΑΤΗ 1972
33 ΚΕΛΛΙ ΜΗΔΕΝ 1975
34 ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ 1977
35 ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΕ ΤΟ ΓΑΡΥΦΑΛΛΟ (Ο) 1980
36 ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ 1982
37 ΔΡΑΠΕΤΗΣ (Ο) 1991

Πηγές el.wikipedia.org,tainiothiki.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου