Δευτέρα, 5 Απριλίου 2010

ΒΑΣΟΣ ΑΝΔΡΙΑΝΟΣ

Image and video hosting by TinyPic

Ο Βάσος Ανδριανός (και Αδριανός, 1943 - 21 Δεκεμβρίου 1999) ήταν Έλληνας ηθοποιός, ο οποίος έγινε γνωστός από τον χαρακτηριστικό του ρόλο στην τηλεοπτική σειρά της δεκαετίας του ' 70 Μεθοριακός Σταθμός. Το πραγματικό του όνομα ήταν Βασίλης Παπαδόπουλος.

Καριέρα

Εμφανίστηκε σε πολλές κινηματογραφικές ταινίες των δεκαετιών του ' 70 και του ' 80. Από το 1974 ως το 1981 έπαιξε στην επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά "Μεθοριακός Σταθμός", στο ρόλο του καινοτόμου γεωπόνου με το όνομα Αλέξης. Το 1982 έπαιξε στην θεατρική παράσταση Ένα σκιουράκι στη σουίτα μου.

Θάνατος

Στα τέλη της δεκαετίας του 1990. Ο ηθοποιός υπέφερε από κατάθλιψη λόγω προβλημάτων υγείας, που είχαν αποτέλεσμα την αδυναμία του να εργαστεί. Σε μια από τις τελευταίες του εμφανίσεις στην τηλεόραση, το 1991, μίλησε στην εκπομπή "Το σήριαλ των σήριαλ" της ΕΤ-1 για την μεγάλη του επιτυχία στον "Μεθοριακό Σταθμό".

Στις 21 Δεκεμβρίου 1999 σκοτώθηκε έπειτα από πτώση από τη βεράντα του τρίτου ορόφου της πολυκατοικίας που διέμενε, στην Κηφισιά. Η σύζυγος και η κόρη του βρίσκονταν εκεί την ημέρα του θανάτου του ηθοποιού. Για τα αίτια του θανάτου του ορισμένοι ανέφεραν ότι ο Ανδριανός αισθάνθηκε ζαλάδα και έπεσε στο κενό, παρασύροντας μια ξαπλώστρα, ενώ άλλοι έκαναν λόγο για πιθανή αυτοκτονία. 

Φιλμογραφία

1 ΘΥΕΛΛΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΩΝ ΑΝΕΜΩΝ 1967
2 ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ (Η) 1969
3 ΠΡΟΚΟΠΗΣ Ο ΑΠΡΟΚΟΠΟΣ 1969
4 ΣΤΟΝ ΙΣΚΙΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ 1969
5 ΦΑΦΛΑΤΑΣ (Ο) 1971
6 ΤΗΣ ΖΗΛΕΙΑΣ ΤΑ ΚΑΜΩΜΑΤΑ 1971
7 ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΕΡΑΣΤΩΝ 1972
8 ΚΟΡΟΪΔΑΚΙ ΤΗΣ ΠΡΙΓΚΗΠΕΣΣΑΣ (ΤΟ) 1972
9 ΑΣΤΕΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΑΡΘΕΝΟΥ (Ο) 1973
10 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΙΝΕΣ 1981
11 ΚΕΡΑΤΟ ΣΤΟ ΚΕΡΑΤΟ 1982
12 ΑΛΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ 1984

Σειρές στις οποίες έχει παίξει:

Εμείς και οι άλλοι 1992|1992 ΕΤ2
Η γειτονιά μας 1972|1972 ΥΕΝΕΔ
Μεθοριακός σταθμός 1974|1974 ΥΕΝΕΔ
Φόβος και πάθος 1990|1990 ΑΝΤ1

Βιντεοταινίες στις οποίες έχει παίξει:

Άντρα μου θέλεις αλλαγή 1987
Ένας βλάκας με πατέντα (1987) 198
Έρχονται οι γυμνιστές 1988
Αστυνόμος Τσαχπίνης 1987
Αυτό το κορίτσι ποιος θα το πάρει 1985
Διαβολοθήλυκο (Το) 1986
Επάγγελμα : Αρραβωνιάρης 1987
Επικίνδυνα παιχνίδια 1986
Επιχείρηση προίκα 1987
Ερωτιάρηδες (Οι) 1986
Ερωτικές απιστίες Νο1 1986
Ευρωγκόμενος (Ο) 1987
Η στρίγγλα που έγινε αρνάκι 1989
Που σε βρήκα που με βρήκες 1986
Πω πω μανούλια μάνα μου 1985
Σαλώμη 1987
Το μπαλκόνι της σουίτας 615 1986
Τρεις άντρες στο κρεβάτι μου 1986

Πηγές el.wikipedia.org,tainiothiki.gr,retrodb.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου