Δευτέρα, 5 Απριλίου 2010

ΝΙΚΟΣ ΑΠΕΡΓΗΣ

Image and video hosting by TinyPic

Ο Νίκος Απέργης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1947.
Σπούδασε Θέατρο στην Ανώτερη δραματική σχολή του Εθνικού θεάτρου.(αποφοίτησε το 1969) και ασχολήθηκε επαγγελματικά στο θέατρο, το ραδιόφωνο την Τηλεόραση και τον Κινηματογράφο κυρίως ως Ηθοποιός, αλλά και με πολλές ιδιότητες.(Συγγραφέας, Σκηνογράφος, Βοηθός σκηνοθέτη και Θεατρικός επιχειρηματίας)
Από το 1982 και μέχρι σήμερα ασχολείται παράλληλα, με το Marketing και την Διαφήμιση.
Παντρεύτηκε την ηθοποιό Μαίρη Κυβέλου με την οποία έζησε 24 θαυμάσια χρόνια και απέκτησε ένα γιο τον Αντώνη. Η γυναίκα του αποβίωσε στις 15 Νοεμβρίου 2005 μετά από ένα χρόνο δύσκολης πάλης με την επάρατη νόσο.
Ζει στο Πολύδροσο Χαλανδρίου.

Ο Νίκος Απέργης, γνωστός ηθοποιός, πρωταγωνιστής σε δημοφιλείς τηλεοπτικές σειρές : "Ο Άγνωστος πόλεμος", "Γειτονιά", "Ιστορίες αγάπης", "Πανθέοι", "Λάμψη" κ.α , το 1974, ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα των ανθρώπων της Τέχνης, του τότε Προέδρου του κόμματος Κωνσταντίνου Καραμανλή και αφιερώθηκε στη Νέα Δημοκρατία.
Διετέλεσε συνιδρυτής Γραμματέας και Πρόεδρος της κομματικής οργάνωσης ηθοποιών.
Πρόεδρος της ειδικής κομματικής οργάνωσης πολιτιστικών φορέων της Ν.Δ. Ιδρυτής και πρώτος πρόεδρος της συνδικαλιστικής παράταξης "Δημοκρατική Κίνηση Ηθοποιών" που κατέκτησε για πρώτη φορά τη συμμετοχή στη διοίκηση του "Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών" και την "Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος ακροάματος".
Μέλος της Ομάδας κοινοβουλευτικού έργου Πολιτισμού της Ν.Δ

Βραβεύτηκε, ως Συγγραφέας, για το θεατρικό έργο του οι "Σφουγγαράδες"


Εκλέχθηκε Δημοτικός Σύμβουλος επί 6 συνεχείς τετραετίες στον Δήμο Αθηναίων Διετέλεσε Αντιδήμαρχος και υπεύθυνος κατά περιόδους σε όλες σχεδόν τις δημοτικές δραστηριότητες. (Από την ίδρυση της Ελεύθερης Ραδιοφωνίας, την ίδρυση της A.T.V (Αθήνα Ανεξάρτητη τηλεόραση) - που υπήρξε ο προπομπός της ιδιωτικής τηλεόρασης - ως τους τομείς Στρατηγικού σχεδιασμού, Παιδείας, Οικονομικών, Τεχνικών, Καθαριότητας, Πρασίνου - Τελευταία δραστηριότητά του η Προεδρία του Οργναισμού Νεολαίας και Άθλησης.

Πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Α΄ περιφέρεια Αθηνών (με συνεχώς αυξανόμενη προτίμηση των ψηφοφόρων)

Διετέλεσε Δημιουργικός Διευθυντής διαφημιστικής εταιρίας (VICTORY), Ίδρυσε την διαφημιστική εταιρία ART LINE και την εταιρία παραγωγής ART LINE Productions.
Διετέλεσε Πρόεδρος και Διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας GRIFFIN BACALL - ART LINE

Εργάζεται ως σύμβουλος Marketing - Επικοινωνίας .

Φιλμογραφία

1 ΘΕΙΑ ΜΟΥ Η ΧΙΠΙΣΣΑ (Η) 1970
2 ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ 1973
3 17 ΣΦΑΙΡΕΣ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΑΓΓΕΛΟ. Η ΑΛΗΘΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΗΡΩΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ 1981
4 ΠΑΝΙΚΟΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ 1982
5 ΡΕΠΟΡΤΕΡ (Ο) 1982

Σειρές στις οποίες έχει παίξει:

Άγνωστος πόλεμος 1971|1971 ΥΕΝΕΔ
Αθάνατες ιστορίες αγάπης 1976|1976 ΥΕΝΕΔ
Από την κωμωδία στο δράμα 1974|1974 ΕΙΡΤ
Εν τούτω νίκα 1973|1973 ΥΕΝΕΔ
Η γειτονιά μας 1972|1972 ΥΕΝΕΔ
Καλημέρα ζωή 1993|1993 ΑΝΤ1
Κούρσα του θανάτου 1982|1982 ΕΡΤ
Κρουσταλλένια 1981|1981 ΕΡΤ
Λάμψη 1991|1991 ΑΝΤ1
Νύχτα 1980|1980 ΕΡΤ
Πανθέοι (Οι) 1977|1977 ΕΡΤ
Ποιος είναι ο ένοχος 1973|1973 ΥΕΝΕΔ
Ρομαντικές ιστορίες 1980|1980 ΥΕΝΕΔ

Βιντεοταινίες στις οποίες έχει παίξει:

Άγνωστος πόλεμος 1: Καταδικασμένη σε θάνατο 1987
Άγνωστος πόλεμος 2: Ο άνθρωπος με τα δυο πρόσωπα 1987
Έλα να δοκιμάσουμε 1986

Πηγές aperghs.gr,tainiothiki.gr,retrodb.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου