Δευτέρα, 5 Απριλίου 2010

ΑΓΓΕΛΟΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ

Image and video hosting by TinyPic

Ο Άγγελος Αντωνόπουλος του Διονυσίου, είναι έλληνας ηθοποιός του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης.

Βίος

Γεννήθηκε στις 16 Ιανουαρίου του 1932 στον Πειραιά , όπου είχε εγκατασταθεί η οικογένεια του. Κατάγεται από εύπορη οικογένεια της Πάτρας. Ο παππούς του Βλάσης ήταν ιδιοκτήτης της οινοποιίας Αχάια Κλάους ενώ ο πατέρας του Λαλάκης είχε δική του οινοποιία. Μετά τις εγκύκλιες σπουδές του φοίτησε στη Δραματική Σχολή του Κάρολου Κουν. Συμμετείχε σε πολλά θεατρικά έργα μεταξύ των οποίων στα: "Ιούλιος Καίσαρ" (του Σαίξπηρ), "Η άνοδος του Αρτούρου Ούι" (του Μπρεχτ), "Έρωτες των τεσσάρων Συνταγματαρχών" (του Ουστίνοφ), "Ο Γλάρος" (του Τσέχωφ), "Τοβάριτς" (του Ζακ Ντε Βαλ) κ.ά. Πρωταγωνίστησε στο τηλεοπτικό σίριαλ Άγνωστος Πόλεμος (του Ν. Φώσκολου) μαζί με τον Νίκο Παπαχρήστο, και στο Οι Πανθέοι (του Τ. Αθανασιάδη) καθώς και σε πολλές ελληνικές ταινίες. Τελευταία του τηλεοπτική εμφάνιση στα Παιδιά της Νιόβης το 2004. Φέτος έπαιξε στο θέατρο τον Μαρξ.

Ο Αγγελος Αντωνόπουλος ομιλεί αγγλικά και γαλλικά και είναι μόνιμος κάτοικος Αθηνών (Κολωνάκι). 

Φιλμογραφία

1 ΔΙΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ 1964
2 ΕΓΩΪΣΜΟΣ 1964
3 ΕΝΑΣ ΜΕΓΑΛΟΣ ΕΡΩΤΑΣ 1964
4 ΔΥΣΚΟΛΟΙ ΔΡΟΜΟΙ 1965
5 ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣ (Ο) 1965
6 Η ΔΕ ΓΥΝΗ ΝΑ ΦΟΒΗΤΑΙ ΤΟΝ ΑΝΔΡΑ 1965
7 ΧΩΜΑ ΒΑΦΤΗΚΕ ΚΟΚΚΙΝΟ (ΤΟ) 1966
8 ΠΑΡΘΕΝΟΣ (Ο) 1966
9 7η ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ (Η) 1966
10 ΕΚΔΡΟΜΗ 1966
11 ΖΕΣΤΟΣ ΜΗΝΑΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ (Ο) 1966
12 ΚΑΤΗΓΟΡΩ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ 1966
13 ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ 1966
14 ΣΥΝΤΟΜΟ ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ 1966
15 ΣΦΑΙΡΕΣ ΔΕΝ ΓΥΡΙΖΟΥΝ ΠΙΣΩ (ΟΙ) 1967
16 ΘΥΕΛΛΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΩΝ ΑΝΕΜΩΝ 1967
17 ΚΟΝΤΣΕΡΤΟ ΓΙΑ ΠΟΛΥΒΟΛΑ 1967
18 ΕΡΑΣΤΑΙ ΤΟΥ ΜΕΣΑΙΟΥ ΤΟΙΧΟΥ 1967
19 ΠΑΡΕΝΘΕΣΗ 1968
20 ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΑΓΧΟΝΗ 1968
21 ΠΕΘΑΙΝΩ ΚΑΘΕ ΞΗΜΕΡΩΜΑ 1969
22 ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ (Η) 1969
23 ΟΡΑΤΟΤΗΣ ΜΗΔΕΝ 1969
24 ΠΑΝΙΚΟΣ 1969
25 ΜΙΚΡΟΣ ΔΡΑΠΕΤΗΣ (Ο) 1969
26 ΣΤΟΝ ΔΑΣΚΑΛΟ ΜΑΣ ΜΕ ΑΓΑΠΗ 1969
27 ΔΑΣΚΑΛΑ ΜΕ ΤΑ ΞΑΝΘΑ ΜΑΛΛΙΑ (Η) 1969
28 ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΑΦΡΟΔΙΤΗΣ (ΤΟ) 1969
29 ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΑΦΡΟΔΙΤΗΣ (ΤΟ) 1969
30 ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ 1970
31 ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΤΩΝ ΔΕΚΑ (Η) 1970
32 ΕΓΩ ΡΕΖΙΛΕΨΑ ΤΟΝ ΧΙΤΛΕΡ 1970
33 ΕΝΑΣ ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΣΤΑ ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ 1970
34 Σ' ΑΓΑΠΩ 1971
35 ΜΕΓΑΛΗ ΣΤΙΓΜΗ ΤΟΥ '21. ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ 1971
36 ΦΡΕΝΙΤΙΣ 1971
37 ΑΝΑΖΗΤΗΣΙΣ... 1972
38 ΖΗΤΗΜΑ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΘΑΝΑΤΟΥ 1972
39 ΓΕΝΝΑΙΟΙ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ (ΟΙ) 1973
40 ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΟΦΑΣΗ (H) 1977
41 ΠΟΝΗΡΟ ΘΗΛΥΚΟ... ΚΑΤΕΡΓΑΡΑ ΓΥΝΑΙΚΑ! 1980
42 ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΕ ΤΟ ΓΑΡΥΦΑΛΛΟ (Ο) 1980
43 ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ΛΕΟΝΩΡΑΣ (ΤΟ) 1982
44 ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ 2001
45 ΚΛΕΦΤΗΣ Ή Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ. ΤΡΕΙΣ ΕΚΔΟΧΕΣ 2001

Πηγές el.wikipedia.org,tainiothiki.gr


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου